Pravne napomene

Kupac je fizička ili pravna osoba koja naručuje ili plaća uslugu dostave trgovačkog društva Hora d.o.o., Nova Ves 78, Zagreb, a  putem e-trgovine Hora Web shop.

Posjetitelj stranica je osoba koja putem sredstava elektroničke komunikacije pristupi na www.hora.hr te bez da se registrira, slobodno razgledava istaknutu ponudu proizvoda

Proizvodi znači svi proizvodi koji su istaknuti na „www.hora.hr”, a koje je moguće kupiti putem online kupovine

Hora d.o.o. ovim Općim uvjetima utvrđuje odnose između Posjetitelja stranica, Kupaca i Hora d.o.o., a u odnosu na uvjete i postupak kupoprodaje odnosno naručivanja, plaćanja, isporuke, jamstva, reklamacije, povrata i dostave Proizvoda kao i svih ostalih pitanja vezanih za online kupovinu.

Ugovor o kupoprodaji Proizvoda između Kupca i Hora d.o.o., a sklopljen je onoga trenutka kad Hora d.o.o. kao ponuditelj primi elektroničku poruku koja sadrži izjavu Kupca kao ponuđenoga da prihvaća ponudu odnosno u trenutku kada Hora d.o.o. zaprimi narudžbu Proizvoda od strane Kupca.

Ovi Opći uvjeti sastavljeni su u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača (ZZP), Zakonom o elektroničkoj trgovini (ZET) i Zakonom o obveznim odnosima (ZOO) te predstavljaju prethodnu obavijest u smislu odredbi Zakona o zaštiti potrošača.

Korištenjem Hora web shopa smatra se da su Posjetitelj stranica i Kupac upoznati s ovim Općim uvjetima i da iste prihvaćaju te svako nepridržavanje istih povlači za sobom odgovornost i obvezu naknade štete. Hora d.o.o. otklanja svaku odgovornost za sva sporna pitanja koja bi eventualno mogla proizaći iz razloga što Posjetitelj stranica i Kupac nije pročitao Opće uvjete.

Kupac može biti samo punoljetna i poslovno sposobna osoba. Ugovor u ime i za račun maloljetnika ili potpuno poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njihovi zakonski zastupnici, a djelomično poslovno sposobne osobe ugovor mogu zaključiti samo uz suglasnost njihovog zakonskog zastupnika. Hora d.o.o. ne snosi nikakvu odgovornost za svako postupanje suprotno ovoj odredbi.

Prilikom korištenja Hora web shopa, Korisnici su dužni dati točne, važeće i potpune osobne podatke, naročito prilikom ispunjavanja registracijskog elektronskog obrasca.

Suprotno postupanje ovlašćuje Hora d.o.o.-a da Korisnicima uskratiti pristup ili ostvarenje svih ili dijela usluga, odnosno Proizvoda koje istima nudi.

Hora Web Shop može se koristiti za Vašu privatnu upotrebu bez ikakvih naknada za korištenje, a prema niže navedenim Uvjetima i pravilima. Korištenjem Hora Web shop obvezujete se poštivati niže navedene Uvjete i pravila.

Ako se ne slažete s Uvjetima i pravilima korištenja Hora Web shop, molimo Vas nemojte koristiti web stranice Hora Web shop.

Uvjeti i pravila korištenja Hora Web shop podložni su promjenama u bilo kojem trenutku.

Ako web stranice Hora Web shop nastavite koristiti nakon što su izmijenjeni Uvjeti i pravila korištenja, smatra se da ste suglasni s novim Uvjetima i pravilima korištenja Hora Web shop.

Hora d.o.o. neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz promjena web sadržaja.

Slike proizvoda na Hora web shopu su ilustrativne prirode te slika koja ilustrira proizvod na internetskoj stranici ne mora u potpunosti odgovarati stvarnom izgledu i sadržaju proizvoda.

Hora d.o.o.. će nastojati na  web stranicama Hora Web shop objavljivati točne i aktualne podatke, ali ne preuzima odgovornost za točnost i potpunost istih.

Usluge koje Vam pruža Hora Web Shop ne uključuju troškove koje snosite koristeći računalnu opremu i drugu elektroničku opremu (elektroničke uređaje) te usluge za pristup našim stranicama.

Hora d.o.o. nije odgovoran za troškove telefona, podatkovnog prometa ili bilo koje druge troškove do kojih može doći prilikom narudžbe ili pregledavanja/pretraživanje Hora web stranice.

Pristup na internetske stranice Hora d.o.o. ponekad može biti nedostupan zbog radova, održavanja ili uvođenja novih sadržaja te u slučajevima nepredviđenih okolnosti koje ćemo nastojati otkloniti u najkraćem mogućem roku.

Isporučitelji naručene robe su prodajno mjesto Hora d.o.o., Nova ves 78, Zagreb.

Hora d.o.o. putem Hora Web shop omogućuje kupnju asortimana robe koja se nalazi u ponudi i na zalihi , a prema adresi dostave kupca.

Ovim se Uvjetima i pravilima utvrđuje postupak naručivanja, plaćanja, isporuke te reklamacija proizvoda koji su ponuđeni na ovim stranicama.

Postupak te uvjeti kupnje/prodaje robe putem Hora Web shop su slijedeći:

  1. Nakon odabira artikala, u roku od 24 sata, dobiti ćete ponudu sa cijenom, trenutnim stanjem na skladištu i iznosom dostave. Ponuda nije obavezujuća, a ponuda se potvrđuje uplatom na ručun poduzeća Hora d.o.o.
  2. Bitno je ostaviti točne podatke kako bi Vas djelatnici kontaktirali ukoliko postoje upiti sa strane Hora d.o.o., oko tehničkih detalja.

Online kupovina

Ovim se Uvjetima i pravilima utvrđuje postupak naručivanja, plaćanja, isporuke te reklamacija proizvoda koji su ponuđeni na ovim stranicama.

Postupak te uvjeti kupnje/prodaje robe putem Hora Web shop su slijedeći:

  1. Nakon odabira artikala, u roku od 24 sata, dobiti ćete ponudu sa cijenom, trenutnim stanjem na skladištu i iznosom dostave. Ponuda nije obavezujuća, a ponuda se potvrđuje uplatom na ručun poduzeća Hora d.o.o.
  2. Bitno je ostaviti točne podatke kako bi Vas djelatnici kontaktirali ukoliko postoje upiti sa strane Hora d.o.o., oko tehničkih detalja.

Cijene proizvoda

Sve cijene izražene su u Hrvatskoj nacionalnoj valuti, hrvatska kuna (kn), i uključuju PDV.

Artikli se isporučuju po cijenama važećim na dan naručivanja bez obzira na odabrani datum isporuke.

Cijena artikla i dostave ne uključuje eventualne carinske troškove niti bilo kakve posebne naknade odredišne države. Kupac snosi odgovornost za sve navedene troškove te se prije naručivanja treba informirati u ispostavi carinske uprave države u koju se paket šalje oko uvjeta i pravila te mogućih dodatnih troškova jer povrat sredstava uzrokovanih izmjenama carinske uprave države u koju se pošiljka šalje neće biti moguća.

Sve ostale nepredviđene troškove ne snosi Hora d.o.o.

Hora d.o.o. je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti kao što je ovlašten bez prethodne obavijesti mijenjati cijene isključivo za online kupovinu. Također, Hora d.o.o. je ovlašten bez prethodne obavijesti u svakom trenutku odrediti sniženje, dnevne ili tjedne akcijske prodaje, akcijske prodaje za pojedini Proizvod, grupu Proizvoda i/ili za sve proizvode.

Način plaćanja

Plaćanje je moguće uplatom na račun poduzeća Hora d.o.o.

Trošak dostave dodatno se zaračunava u cijenu, ovisi o lokaciji, količini i težini, te će biti vidljiv na ponudi.

Showroom: Nova ves 78
Skladište: Koledinečka 6 (Dubrava)